ΚΡΑΤΗΣΗ
Ημ. παραλαβής Ωρα
Ημ. παράδοσης Ωρα
Παραλαβή Παράδοση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ηλικία
ΟΝΟΜΑ
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ.
email
 
     
 
Στην αρχιτεκτονική της περιτοιχισμένης Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου επικρατεί ο δυτικοευρωπαϊκός υστερογοτθικός ρυθμός που διαμορφώθηκε την Ιπποτική περίοδο (1309–1522) και περιέχει τοπικά αιγαιοπελαγίτικα στοιχεία.

Στην ιδιαίτερη αυτή αρχιτεκτονική προστέθηκαν μουσουλμανικά στοιχεία από τους Τούρκους που κατέλαβαν το νησί το 1523. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτέλεσε στη συνέχεια για τους Ιταλούς που κατέλαβαν το νησί από τους Τούρκους το 1912 τον ιδανικό τόπο όπου θα μπορούσε να αναδειχθεί ο μνημειακός πλούτος των χρόνων του Μεσαίωνα.

Η Μεσαιωνική Πόλη προστατεύεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πέρα από το ιστορικό ενδιαφέρον που προκαλεί στον επισκέπτη, η Μεσαιωνική Πόλη φιλοξενεί κάθε είδους εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καταλύματα και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και αποτελεί ένα από τα πιο hot spot σημεία του νησιού.


Η Μεσαιωνική Πόλη
 
Επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης της Ρόδου και θαυμάστε τις σημαντικές αρχαιότητες που σώζονται μέσα στο πανέμορφο αρχαιολογικό πάρκο που ενδείκνυται για αρχαιολογικούς και οικολογικούς περιπάτους.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο αναστηλωμένο αρχαίο Στάδιο του Διαγόρα και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Δίπλα από το Στάδιο βρίσκεται το μικρό μαρμάρινο θέατρο που σήμερα φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις όπως ακριβώς συνέβαινε και στην αρχαιότητα.

Στη κορυφή του λόφου δεσπόζει η Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρόδου όπου ανάμεσα στα ερείπια στέκουν και κάποιοι κίονες από το ναό του Πυθίου Απόλλωνα μαρτυρώντας το αρχαίο μεγαλείο του. Στο βορεινό τμήμα της Ακρόπολης κείτονται και κάποια θραύσματα από τους ναούς της Πολιάδας Αθηνάς και του Δία.


Ακρόπολη της Ρόδου
 
Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου και πενήντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου βρίσκεται το γραφικό χωριό Λίνδος με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τα λευκά σπιτάκια με δάπεδα στρωμένα με χοχλακάκι, ζωγραφιστές οροφές, σοφράδες, πιατελότοιχους και πλακόστρωτες αυλές με περίτεχνα σχέδια από βότσαλο. Το χωριό έχει κηρυχθεί διατηρητέο.

Στην κορυφή ενός απότομου βράχου ύψους εκατό δεκαέξι μέτρων είναι χτισμένη η Ακρόπολη της Λίνδου με τον ιερό της Λινδίας Αθηνάς του 4ου π.Χ. αιώνα, τα Προπύλαια, η μεγάλη ελληνιστική Στοά, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και το Διοικητήριο της ιπποτικής περιόδου. Μοναδική είναι η ανάγλυφη τριήρης του 2ου π.Χ. αιώνα που είναι λαξευμένη στη βάση του βράχου.

Μία αμιγώς τουριστική παραλία που βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό. Διαθέτει ήσυχα κρυστάλλινα νερά, δύο αμμουδιές με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνες. Απέχει εβδομήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.


Λίνδος και η Ακρόπολη της Λίνδου
 
Είναι ένας σπάνιος βιότοπος που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria που κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο στο διάστημα από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Απέχει είκοσι πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου κοντά στο χωριό Καλαμώνας. Διασχίζεται από το ποταμάκι Πελεκάνος. Ακολουθώντας τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια και τα ξύλινα γεφυράκια ανάμεσα στην απίστευτου κάλλους βλάστηση, τις λιμνούλες με τα νούφαρα, τους μικρούς καταρράκτες και τα γάργαρα νερά, απολαμβάνει ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Τα πέτρινα σκαλάκια που συναντούν οι επισκέπτες της κοιλάδας οδηγούν στο Μοναστήρι της Παναγίας Καλόπετρας που χτίστηκε από τον Δημήτρη Υψηλάντη το 1782.

Στην είσοδο του μουσείου λειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ρόδου. Τα εκθέματα του μουσείου παρουσιάζονται σε προθήκες που αναπαριστούν τις συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις.


Η κοιλάδα των Πεταλούδων
 
Βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, εννέα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Τα εγκαίνια των αρχικών εγκαταστάσεων της Καλλιθέας έγιναν την 1η Ιουλίου 1929 και υπήρξαν πόλος έλξης πλήθους ασθενών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Τα νερά της Καλλιθέας ήταν κατάλληλα και θεραπευτικά για πολλές παθήσεις.

Δίπλα από το μνημείο μπορεί κανείς να απολαύσει πεντακάθαρα νερά για κολύμπι, το γραφικό όρμο με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τις καλλιτεχνικές συνθέσεις με την τέχνη του βοτσαλωτού. Δίπλα από το μνημείο μπορεί κανείς να απολαύσει πεντακάθαρα νερά για κολύμπι, το γραφικό όρμο με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τις καλλιτεχνικές συνθέσεις με την τέχνη του βοτσαλωτού.

Στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες πραγματοποιούνται περιοδικά εκθέσεις σύγχρονων και παλαιότερων δημιουργών, σε μόνιμη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται το χθες και το σήμερα των πηγών Καλλιθέας ενώ στον χώρο διοργανώνονται πολύ συχνά πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες εκδηλώσεις.


Οι Πηγές Καλλιθέας
 
Η Αρχαία Κάμειρος υπήρξε μαζί με τη Λίνδο και την Ιαλυσό μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού και ένα σπουδαίο εμπορικό κέντρο από την Αρχαϊκή μέχρι την Ελληνιστική Εποχή. Ήταν η περισσότερο συντηρητική από τις τρεις πόλεις και στήριξε τη ζωή και την ανάπτυξή της στην αγροτική παραγωγή.

Αποκαλύφθηκε το 1929 κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε πλαγιά με θέα τη θάλασσα χωρίς οχυρωματικά έργα και χωρίς ακρόπολη. Στον αρχαιολογικό χώρο σήμερα σώζονται τα ερείπια της ελληνιστικής - ρωμαϊκής πόλης της Καμείρου και συγκεκριμένα τμήματα σπιτιών και κτιρίων, η αρχαία Αγορά, ο δωρικός ναός και μερικές αψίδες, το ελληνιστικό Τέμενος, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, τα ερείπια του υδραγωγείου και ίχνη από το ναό της Αθηνάς.

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο υψώνεται η Μονή της Παρθένου Μαρίας, στην ίδια θέση που τον 3ο αιώνα π.Χ. βρισκόταν ο ναός της Αθηνάς. Βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου.


Η Αρχαία Κάμειρος
 
Η αρχαία πόλη της Ιαλυσού εκτείνεται γύρω από το λόφο Φιλέρημος όπου βρίσκεται η Ακρόπολη με μνημεία της αρχαίας, βυζαντινής και ιπποτικής περιόδου, όπως ο Ναός της Aθηνάς Πολιάδος που χρονολογείται από τον 3ο ή το 2ο αιώνα π.X.

Μέσα στο ναό δωρικού ρυθμού σώζεται η βάση του αγάλματος της Αθηνάς και μερικοί κίονες καθώς και μερικοί αποθέτες, μέσα στους οποίους βρέθηκαν ειδώλια, κεραμικά και μετάλλινα αντικείμενα. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης επιγραφές που αναφέρουν ότι ο ναός εκτός από την Αθηνά ήταν αφιερωμένος και στη λατρεία του Διός Πολιέως.

Ανατολικά του λόφου υπάρχουν κάποια απομεινάρια τειχών της βυζαντινής περιόδου τα οποία επισκευάστηκαν από τους Ιππότες. Μπορεί κανείς να ανεβεί από τους πρόποδες του Φιλερήμου περπατώντας σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, μέσα από τον πευκόφυτο λόφο μοναδικής ομορφιάς μέχρι τον Σταυρό διανύοντας μία απόσταση 4,5 χιλιομέτρων. .

Στα μισά της διαδρομής βρίσκεται το νέο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου μπορεί κανείς να ξαποστάσει και να πιεί νερό όπως επίσης και το παλαιότερο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του παλιού που έγινε επισκέψιμος μόλις πρόσφατα.


Η αρχαία πόλη της Ιαλυσού και η Φιλέρημος
 
Βρίσκονται σε απόσταση δεκαεννέα χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου και πολύ κοντά στο χωριό Αρχάγγελος.

Είναι μία υπέροχη τοποθεσία με πολλά πεύκα και πλατάνια όπου αποκαλύπτεται το μεγαλείο της φύσης. Στην περιοχή υπάρχει μία λίμνη που αποτελείται από επτά πηγές όπου μπορεί κανείς να δει χήνες, πάπιες και παγώνια.

Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι χαμηλή. Το νερό τους διοχετεύεται στον κάμπο και ποτίζει τα χωράφια των Κολυμπίων.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το τούνελ που είχε φτιαχτεί για το παλιό ιταλικό υδραγωγείο που καταλήγει σε τεχνητή λίμνη με κρύο νερό.


Επτά πηγές
 
Είκοσι έξι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου και κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής, η παραλία της Τσαμπίκας με τη χρυσή άμμο διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Φθάνουμε εκεί ακολουθώντας τον ανατολικό οδικό άξονα από τη Ρόδο προς τη Λίνδο και πριν το χωριό Αρχάγγελος. Αποτελείται από την πάνω και την κάτω Μονή. Η πάνω Μονή βρίσκεται στην κορυφή του λόφου ανατολικά της λεωφόρου Ρόδου- Λίνδου και με θέα μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού ενώ η κάτω Μονή βρίσκεται δυτικά της λεωφόρου.

Στην κορυφή του λόφου, σε υψόμετρο 320 μέτρων, βρίσκεται το παλαιότερο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας. Φθάνει κανείς εκεί ακολουθώντας ένα φιδωτό και ανηφορικό μονοπάτι μήκους περίπου 500 μέτρων που περνάει μέσα από ένα δάσος από κυπαρίσσια. Το ύψωμα προσφέρει πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή..


Το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας και η παραλία
 
Το Πρασονήσι βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού, ενενήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.

Μικρή χερσόνησος το καλοκαίρι και νησίδα το χειμώνα, παραλία με άμμο. Η δεξιά πλευρά του διακρίνεται για τα μεγάλα της κύματα και η αριστερή για την ηρεμία και την απομόνωσή της.

Η πεντακοσίων μέτρων λωρίδα που ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο ενδείκνυται για στιγμές χαλάρωσης.

Αποτελεί παράδεισο για τους windsurfers, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Διαθέτει σημεία ενοικιάσεως εξοπλισμού windsurfing και ταβέρνες με ντόπιες λιχουδιές. Απέχει από την πόλη της Ρόδου ενενήντα δύο χιλιόμετρα.


Το Πρασονήσι
 
 
 
 
phone
 
© EXPRESS RENT A CAR | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 17, 85100 ΡΟΔΟΣ, ΕΛΛΑΣ | Τηλ. +30 2241 0 24672 | email: info@expressrentacar.eu